dinsdag 9 juni 2015

8 juni Memphis o.a. Graceland


Maandag ochtend, 08:30 uur, hoogste tijd om richting Graceland te gaan. Nauwelijks 5 minuten onderweg, zet Harry een passende cd op: Graceland van Paul Simon, " poor boys and pelgrims and we all going to Graceland" ! We zingen uit volle borst mee, dus voor we er erg in hebben is Graceland bereikt.
De tour op het landgoed en de musea duurt ca. 3 uur. Strak en commercieel geregisseerd. Het huis zelf is niet indrukwekkend, maar de situatie daaromheen des te meer. 

Graceland.

De Jungleroom.

Het Graf van Elvis.

Met name het overzicht van Elvis' carrière is zeer interessant.  Met een beetje goede wil wordt iedereen hier alsnog Elvis- fan.
Na Graceland staat het Stax Museum of Soul  op ons programma, echter daar aangekomen blijkt het op maandag gesloten. Jammer, maar wij zijn toch niet van die echte soul fanaten.
Stax museum.

 Hoewel,...we zijn wel benieuwd naar het geboortehuis van Aritha Franklin op 406 Lucy Boulevard. Een dichtgespijkerde bouwval,

Het huis van Aretha Franklin.

 We maken daar wel foto's en ook kennis met de " overburen" die daar op hun gemak be kicked wat die toeristen komen doen. Leuk contact, dat uiteindelijk leidt tot kennismaking met Ray. Ray was de informant van Mark Stakenburg, voor zijn boek " De Big Bang van de popmuziek".
Historisch bezoekje dus!


Ook bezoeken we de beroemde Sun Studio's. Sun Records was het eerste platenlabel van Elvis, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en Carl Perkins. In de studio hangt een groot portret van dit “One million dollar quartet” en de kruisjes op de grond duiden de plaats aan waar Elvis stond tijdens de opnames. Zelfs de originele microfoon die Elvis gebruikte staat er nog. We krijgen een rondleiding en uitleg over het ontstaan van de Rock and Roll, inclusief de eerste authentieke opnamen van o.a. Elvis, Roy Orbison, 
Johnny Cash etc..


Sun Studio.
Piano solo van Harry in Sun studio.

We doen nog een poging om de Gibson gitaarfabriek te bezoeken, maar de rondleiding  van 16:00 uur is vol geboekt. Morgen om 11:00  boeken we een rondleiding.
Leo een guitar testen bij Gibson.

Tijd voor het Hardrock café een bierje drinker en Harry en Paul hebben daar nog een T shirt gescoord. Om 5 uur de Ducksmars bekeken in het Peabody Hotel. 5 eenden hebben een penthouse in het hotel en gaan elke dag met de lift naar beneden en Om 5 uur in de middag weer met de lift naar boven.
Peabody Hotel.

Aansluitend bier en goed eten in de BB KING Blues Club met een fantastisch optreden van een drie-mans band. BB King, de onlangs overleden ,The King of the Blues genoemd, heeft deze club opgericht.

Livemuziek in BB Kings Blues Club.

Op weg naar hotel nog een flinke onweersbui gehad. 

Mooie belevenissen voor een maandag in juni!

1 opmerking:

Unknown zei

wow, echt genieten van jullie verslagen!!!

Keep them coming................

seeeeyaaaaaaaaaaaa,

Yvo