maandag 15 juni 2015

14 juni New Orleans-Pensacola

Gisteravond hebben we op gepaste wijze afscheid genomen van alle vrienden die we in korte tijd in New Orleans gemaakt hebben.
Vandaag weer vroeg opstaan en we verlaten de "Big Easy" om ca. 08:00 uur, richting het oosten. Naar Gulfport, Biloxi, Mobile en onze bestemming Pensecola Florida.
We stoppen om ca. 09:00 uur voor een goed ontbijt. Het gaat voorspoedig maar we rijden wel langs de Golf van Mexico en dat betekent wisselende weersomstandigheden en reken maar dat ook wij door enkele stevige stortbuien moeten rijden.
Om ca. 12:00 uur zijn we in Mobile Alabama, waar we een kort bezoek brengen aan het museum van de USS Alabama. Inclusief koffie.
De USS Alabama.

Koffie en Diet Coke drinken in Mobile.

Vanaf hier gaan we over de kustweg naar Pensacola. Gaat minder snel maar is wel zo attractief.
Aankomst in Pensecola om 14:30 uur. Het is zonnig en pittig warm, dus na inchecken rijden we - gestoken in zwembroek en slippers-  naar Pensacola Beach. Schitterend wit zand en een oneindig lang strand. Kleine tekortkoming is dat de rode vlag gehesen is en dat betekent; niet zwemmen in zee!
Jammer, maar pootje baden mag wel, dus...







Baywatch.


Hagelwitte stranden bij Pensacola Beach.

Dit is precies zoals we ons deze dag hebben voorgesteld en met een overdosis tevredenheid gaan we naar het hotel waar we de zandresten weg spoelen en aansluitend eten we in Downtown Pensacola de zoveelste voortreffelijke "Burger"!
Burger eten in The Tin Cow te Pensacola.

In de lobby van Crowne plaza nog even relaxen in de bar.

Morgen echt een lange rit. Laatste stop; Atlanta Georgia. Tot dan.


Geen opmerkingen: