zondag 7 juni 2015

6 juni Nashville

Deze dag Nashville verkend. Om half 9 ontbijt genomen in het hotel daarna met de auto naar Nashville Downtown . Daar om 10 uur gearriveerd.  Het eerst hebben we het recent geopende Johnny Cash bezocht.  Zeer sfeervol en treffend ingericht museum waar de ware liefhebber niet uit weg te slaan is.


De skyline van Nashville via de Veterans pedestrian pathway, een brug over de Cumberland rivier, aanschouwd. Deze rivier loopt door Nashville.

Aansluitend een fotoshoot voor het Country Music Hall of Fame and Museum genomen door een paar vrijwillige dames uit Ohio.

Dit wereldberoemde museum bezocht. De historie van countrymuziek is daar te bewonderen. 


De tijd schrijd voort en er moeten keuzes gemaakt worden. Leo en Paul bezoeken het Ryman Auditorium. Dat is de voormalige Grand Ole Opry. De Grand Ole Opry is het podium voor oude en nieuwe countrymuziek waar de shows op radio worden uitgezonden en waar je deze artiesten live kan meemaken. 

Rinus, Roland en Harry gingen op een soort van kroegentocht door Broadway ( de straat van Nashville waar het allemaal gebeurt ). Daar verzeilden ze in de door BB King opgerichte BB King Blues Café. Ook daar weer een liveband die uiteraard bluesmuziiek speelde. BB KIng is onlangs, op 15 mei overleden.Helaas was hij dus niet aanwezig.




Paul, onze Hardrock Café fanaat wilde natuurlijk het Hardrock Café van Nashville in. Daar hebben we heerlijk gegeten en heeft Paul zijn felbegeerde beertje gekocht.

Om ca. 18:00 uur op weg naar de Grand Ole Opry, zo'n 20 minuten rijden. We waren maar net op tijd om het begin van de show. Zoals gezegd,..het ultieme podium voor country artiesten, zowel jonge artiesten met een fris optreden als oude "knakkers" die nog (onterecht ) in ere gehouden worden.
Al met al een leuke avond met een iets teleurstellende backstage tour. Je kunt niet alles hebben!
Mooie afsluiting van Nashville.


Morgen, 7juni op naar  Memphis.






4 opmerkingen:

Unknown zei

Mooi verslag. Leuk om jullie zo te volgen. Goede reis naar Memphis 😎

Unknown zei

Hi Hi,

Complimenten over de BLOG.

De manier waarop je je uitdrukt geeft het gevoel dat ik zer zelf bij ben,....SUPER!

Bespaard me de trip / haha.

Enjoy enjoy,

Yvo :-))

Unknown zei

Zijn jullie vanuit Zeeland aan 't volgen,ziet er geweldig uit en wat zullen jullie genieten (wij ook een beetje),voor allemaal een groet
Lfs joke en wim

Patrick zei

Hoi mannen.

zoals gisteren aangekondigd zit Paul Simon vandaag
in de CD-speler.
Mooie Blog Harry; mijn complimenten!!
Geniet ervan !!
Leo: gitaar gekocht ??!!
Groetjes
Patrick