zondag 14 juni 2015

13 juni New Orleans

Het is zaterdag 13 juni en weet je wat? We slapen uit! Vandaag is slechts een activiteit voorzien, nl; de Swamptour.
 Eerst gebruiken we ontbijt bij Jax Brewery -waar overigens geen liter bier meer gebrouwen wordt-  en stappen we om ca. 11:00 uur in de bus die ons, met nog 20 andere toeristen, naar de Swamp van Jean Lafitte brengt. 
Ontbijt bij Jax Brewery.

Jean Lafitte was de beruchte piraat die in de 18e eeuw het gebied ten zuiden van New Orleans beheerste en in die periode veel gespuis van diverse nationaliteiten om zich heen verzamelde. Het moerasgebied is naar hem vernoemd, maar of dat een eerbetoon is, is zeer de vraag.
Hoe dan ook, heden ten dagen wordt het gebied bewoond door mensen die op een of andere manier daar een " business " hebben, zoals garnalen vissen of moerastochten verzorgen.
Na een busrit van ruim 45 minuten worden we afgezet bij de aanlegsteiger van ene Lewis, die met zijn flatboat Lile Cajun op ons wacht.
De moerasboot waar we op gaan.

De tocht gaat dwars door het moeras met brede en smalle kanalen waar soms slechts enkele decimeters water staat. Lewis weet veel te vertellen en te verklaren over zowel de alligators als de schitterende vegetatie in het water en op de eilanden. Het gaat dan over alligators - dus geen krokodillen- , Spaanse mos, Cypressen, Hybiscussen, etc.. te veel en te uitgebreid om hier te verhalen. 
De tour duurt ruim 1,5 uur  en is meer dan de  moeite ( en het geld ) waard.  Het mooie weer werkt natuurlijk  ook mee, het is zonnig en warm,  zeg maar heet!



Alligators.



De bus brengt  ons terug naar downtown, waar we aansluitend  over de French Market slenteren op zoek naar een rustplek. Bij voorkeur een plek met muziek en een pot  bier. Het is uiteindelijk zaterdagmiddag en de stad bruist nog heviger dan de vorige dagen.
Ons volgende doel is een bezoek aan een van de grote kerkhoven van New Orleans. Dat klinkt niet toeristisch of muzikaal, maar die cementaries zijn vanwege hun bijzonder karakter de moeite van een bezoek waard. Echter,...de hof is gesloten. Jammer!

Deze laatste avond in Nola eten we chique bij K Paul's restaurant ( leuk prijskaartje voor de liefhebber) en sluiten af met een kort bezoek aan Bourbonstreet. Op zaterdagavond is Bourbonstreet " over de top" zoals dat heet. Een compleet gekkenhuis waarop je vrij snel bent uitgekeken.


New Orleans is een heerlijke stad en wij nemen op gepaste wijze afscheid want morgen is het weer vroeg op weg naar Pensacola, Florida.

Selfie gemaakt met onze twee lieve serveersters, Stephanie en Stacey in de lobby van Hyatt hotel.


1 opmerking:

Unknown zei

Nieuwe routine ๐Ÿ˜€. Opstaan, koffie, foto's bekijken in de Cloud, blog lezen en dan met een grote glimlach op mijn gezicht aan de dag beginnen. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š