woensdag 10 juni 2015

10 juni Clarksdale-Natchez

Het is woensdag 10 juni en de bewoners van Bill's House - wij dus- komen uit de krogten van de shag. Klaarwakker, gedouched en opgedoft. Gisteren avond hebben we de dag goed afgesloten met filmscene " de boze wolf schiet het paard "
  We gingen gierend van het lachen naar bed! (Zie foto).

Vandaag staat weer een lange rit op het programma. Van Clarksdale naar Natchez met diverse stops.
De eerste stop is bij de legendarische Dockery Plantation, ergens tussen Cleveland en Indianola. Het verhaal gaat dat hier zo' n 100 jaar geleden de ( zwarte) arbeiders hun liederen gezamenlijk in Bluesvorm hebben gezongen. We nemen het aan. In ieder geval is het een historische plek die een bezoek de moeite waard is. 
Dockery farm.

Benzinepomp bij Dockery farm.

We vervolgen naar Indianola, de geboorteplaats van de onlangs overleden blueslegende BB King.
Indianola is een mooi stadje met mangrove bomen en lange lanen. Wij bezoeken het B B King museum.
Gitaar monument bij BB King museum.

Heel mooi en interessant ingericht met een zeer uitgebreid overzicht van King's leven, dat begon op de plantages en katoen wasserij en eindigde als ' s werelds meest gewaardeerde blues muzikant. Zwaar , intensief en mooi leven. Bij afsluiting bezoeken we het nog niet voltooide graf van de King of Blues.
Vers graf van BB King. 

Verder op onze tocht naar Vicksburg komen we nog in Leland, de plaats waar Jim Henson is geboren en waar hij ook de createur was van de beroemde Muppets figuur Kermit de Kikker. Met veel tijd en moeite vinden we het kleine museum waar we een kort bezoek brengen en ook nog op de foto moeten met de originele Kermit. Toch leuk om dit meegenomen te hebben.

Op de foto met Kermit de Kikker.

De reis - Roland rijdt- gaat verder naar Vicksburg, een belangrijke, strategische plaats uit de Amerikaanse burgeroorlog. Uiteindelijk hebben de zuidelijke federalen hier die bloedige oorlog tegen de noordelijke unionisten verloren. Moet een verschrikkelijk slagveld zijn geweest. We bekijken het bezoekerscentrum en rijden over een deel van het slagveld, dat nog vol staat met oude kanonnen en grote en kleine herdenkingstekens. Op onze reis is muziek belangrijk, maar aandacht voor historie en cultuur is ook belangrijk. Vicksburg is zo'n plek. 


Vicksburg.

Het is trouwens weer, onafgebroken zonnig en warm!
In Downtown Vicksburg gebruiken we een late lunch bij K J  restaurant en om ca. 16:30 uur vervolgen we naar Natchez. Natchez is de stad van de steenrijke katoenhandelaren en transporteurs. Het heeft van de burgeroorlog niet zo geleden als Vicksburg en ligt prachtig aan de borders van de Mississippi.
Ons hotel, Eola Guesthouse, gebouwd in 1840.



Mississippi rivier.

Na inchecken maken we een stadswandeling richting de rivier oever waar we net op tijd zijn om de zonsondergang over de rivier te bewonderen. Indrukwekkend!  
Zonsondergang bij Mississippi.

Terug bij ons guest house sluiten we deze mooie dag af in de tuin van het hotel. Het gaat ons goed.
Je zou bijna vergeten dat je het thuisfront een beetje mist. Komt goed.  Morgen naar NOLA!

3 opmerkingen:

Marja Heppe zei

Mannen wat is het leuk om dit alles te lezen.

Groet Marja en Arnold

Unknown zei

Zo te horen en te zien gaat het jullie zeker goed!!
wat een mooi en indrukwekkend verslag,nog veilige kilometers en een Zeeuwse groet van Joke en wim

Unknown zei

Geweldig mooi verslag weer,............super dat we erbij mogen zijn!

Hebben jullie al zo'n heerlijke amerikaanse steak gegeten, 450 gram.

Seeeeeeyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,

Yvo :-)))