woensdag 17 juni 2015

16 juni Atlanta

Dinsdag 16 juni is onze laatste hele dag in Atlanta. Vandaag niet vroeg opstaan want we sluiten af met een dagje side seeing in de stad. Na en prima ontbijt in Chrisopher's cafe -in West Peachthree Street- kopen we een " o v dagkaart"  en rijden met de metro naar Downtown. Uit de metro gekomen is het eerste wat Paul waarneemt, het Hardrock Cafe. Komen we nog op terug. Eerst lopen we naar het Centenial Olympic Park. Dit park herinnert op verschillende wijzen aan de Olympische Spelen van 1996, die hier in Atlanta gehouden zijn.


Olympic Park.

 Mooi park met o.a. diverse zuilen waarop de namen van de medaillewinnaars van toen zijn gegraveerd. Zoals die van Peter Blange, Ron Zwerver, Bas van de Goor, Olof van der Meulen, etc.. Het Nederlands Vollybalteam won goud!
Je kunt van hier ook fraaie foto's maken van de skyline van Atlanta.

 We bezoeken ook het gebouw van CNN. Alleen al de presentaties in de enorme publiekshal geven een goed beeld van deze wereldberoemde, 24 uurs nieuwszender. Daar heb je geen rondleiding voor nodig. Daar drinken we overigens ook enkele ( dieet) Colaatjes en bekers water want het is bloedheet in de stad, zo' n 35 graden Celcius.
CNN.

Na een vluchtig bezoek aan Dr. Pemberton, de uitvinder van de enige echte Coca Cola - we geven hem een hand en drinken een Coke met hem- gaan we dan eindelijk naar het Hardrock Cafe.
Proosten met een Cola'tje .

 We hebben in het verleden en op deze reis meerdere Hardrock Cafe' s bezocht, echter deze in Atlanta
maakt qua inrichting diepe indruk op ons. Zeer luxe inrichting met een weelderige wanddecoratie die duidelijk als eerbetoon dient aan de grote artiesten van de populaire muziek. En een goed biertje van de tap natuurlijk. 
Paul bij het Hardrock Cafe sign.

Tijd om even een klein ( te groot ) hapje te nemen en de metro naar het hotel te nemen.


Daar gaan we de  laatste ( deze) blogpagina maken en voorbereidingen treffen voor de terugvlucht naar huis.
Het was voor ons een onvergetelijke trip, waarvan we met plezier getracht hebben een blogverslag te maken. We willen bij deze alle trouwe bloglezers / volgers danken voor hun interesse en hartverwarmende reacties! 
Een " Deep South" groet van Rinus, Leo, Paul, Harry en Roland

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi mannen.
Hartekijk dank,Harry, voor de prachige blog.
Mooie onvergetelijke reis geweest begrijp ik.
De rest van het verhaal hoor ik later wel.
Goed reis terug en tot ziens.
Grtjs ook van Ria
Patrick

Unknown zei

Wat een mooi verslag,wij hebben met jullie meegenoten,harry bedankt!!
Een goede vlucht en een warme thuiskomst.
'n groet aan allen van
Joke en wim

Anoniem zei

Wat een mooie verslagen, het was alsof wij daar zelf ook waren, we hebben genoten van jullie reis, een hele goede tvlucht en welkom thuis John en Wil

Anoniem zei

Ook wij hebben genoten van het hele verslag.
Het was leuk,en interessant om de verhalen te lezen.
We wensen jullie een goede terug reis.
groeten,
Elly en Koos